DOLL ARTISAN GUILD (D.A.G.) dukkemageruddannelse

Moderne linje (Beautiful Doll): Reproduktion af moderne dukker


Den moderne linje (Beautiful Doll programmet) er et uddannelsesforløb for dukkemagere, som ønsker at uddanne sig ved D.A.G. School of Dollmaking med fokus på de grundlæggende færdigheder og teknikker indenfor reproduktion af moderne dukker.

 

Beautiful Doll 1: 3 dage

Dette er en introduktion til at lave porcelænsdukker. Du vil lære fundamentale færdigheder til at støbe dukkedelene i porcelæn, vådpudse forglødet porcelæn, brænde i en keramikovn, udskære til øjne, male med vandbaseret maling og til sidst samle (montere) Dianna Effners babydukke Angela samt en lille porcelænsdukke. Du laver altså to dukker. Kursusstedet leverer alle materialer til begge dukker.

 

Beautiful Doll 2: 3 dage

På dette kursus får du brug for de færdigheder, du lærte på Beautiful Doll 1 kurset, når du skal lære mere avancerede teknikker. Du lærer at montere en dukke med indvendigt armatur (en slags "skelet") i stofkroppen, og du bliver introduceret til Doll Dimensional Painting (tm), som er en avanceret maleteknik til moderne skyggelægning på dukken. 

Du lærer at lægge hudfarve på porcelæn samt teknikker til at male øjenvipper og øjenbryn med et mere naturligt udtryk end på de klassiske dukker. Du laver en hel dukke med krop i stof, arme og ben i porcelæn samt et porcelænshoved med glasøjne. Kursusstedet leverer alle materialer.

 

Beautiful Doll 3: 3 dage

Det mest avancerede af Beautiful Doll kurserne. Du bliver introduceret til Portrait Painting (tm), hvor du lærer at male mere realistiske og avancerede øjenvipper og øjenbryn samt øjne og læber med mere dybde. Kurset omfatter også slibeteknikker tilpasset montering af Paperweight øjne. Du laver en dukke med stofkrop og malede øjne samt en dukke med porcelænskrop. Sidstnævnte dukke er uden paryk og øjne. Kursusstedet leverer iøvrigt alle materialer. 

 

Efter at have gennemført Beautiful Doll 1, 2 og 3 modtager du titlen Certificeret Modern Doll Artist, og du har opnået de færdigheder, der forbereder dig til D.A.G. Proficiency Exam (DAGPE).