Dukkemesse i Heidelberg 2004

Af Majbrit Muzs

 

Af sted til dukkemesse i Heidelberg. Vi skulle ned og deltage i Seeley´s og Global Doll Societys dukkemesse, og denne gang havde jeg valgt, at jeg ikke ville være dommer, men bare deltage i workshops.

Men det vigtigste på denne tur var, at Judith Jacobsen skulle deltage i Seeley´s konkurrence for at prøve at blive Master of Dollmaking (MDM).

Judith har deltaget i mange specialkurser hos mig, og hun har allerede fået fine præmier, både ved Seeley´s konkurrence i Karlstad og ved Dansk Dukkekonkurrence i Lyngby. Hun er kendt for at lave Nissen-dukker i pragtfulde nationaldragter.


For at blive Master of Dollmaking er det nødvendigt at få mindst rødt bånd i konkurrencen, og får man et blåt bånd (det højeste) får man den særlige titel ”Master of Dollmaking With Honors”.

Judith havde to meget flotte Nissen-dukker med til Heidelberg: en grønlandsk kvinde, som skulle bedømmes for at opnå Master-titlen, og en grønlandsk dreng, der blot skulle deltage i konkurrencen på almindelig vis.


Dukkerne skulle indleveres torsdag eller fredag, og så var det bare om at vente.

Om fredagen deltog Judith og jeg i en workshop, hvor vi lavede en fin lille marotte-dukke.


Lørdag deltog vi i en anden workshop, hvor vi lavede en spilledåse med en lille porcelænsdukke på. Denne dag var der også adgang til det store marked, kun for deltagere. Det var dejligt, at der var plads og mulighed for indkøb og for at hilse på kendte ansigter.


Om aftenen blev vi hentet i busser og kørt op til Heidelbergs slotsruin, hvor en hel del er restaureret. Vi var ca. 350 mennesker, som først fik serveret champagne på slotsterrassen i pragtfuldt solskin, og senere buffet i selve slottets kongesal.

Det var meget fornemt, men Judith havde sommerfugle i maven, for middagen skulle først overstås, før vi fik at vide, hvem der havde vundet hvad.


Endelig nåede vi frem til prisoverrækkelserne, og alle var spændte.

Men da vi var nået igennem Global Doll Societys dræbende langtrukne præmieoverrækkelser, var mange af de japanske deltagere ved vores bord faldet i søvn, og lå hen over bordet. (Der kunne måske også være jetlag med i billedet…)


Endelig blev det tid for Seeley´s præmieoverrækkelser, hvor vi begyndte med ”lande-opkald” for at se, hvor mange forskellige nationaliteter, der deltog: Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Ungarn, Schweiz, Frankrig, Spanien, Italien, England, Irland, Gibraltar, USA, Australien og Japan.

Over 300 dukker var tilmeldt konkurrencen, og det var den største dukkebegivenhed, vi har deltaget i.


Grand Master´e blev først kaldt til scenen – der var 6 stk.

Og så blev det tid til Master´ne!

Både Per og Judiths mand Ole var gået i stilling med deres kamera oppe ved scenen, og endelig blev Judith kaldt op og fik overrakt sin Master-medalje og sit diplom som bevis på, at hun blev den niende Master of Dollmaking i Danmark.

Da hun kom tilbage til bordet, fik Ole kigget rigtigt på beviset og så, at der stod ”With Honors”, som altså betød, at Judith havde fået blåt bånd for sin Master-dukke. Det er vi kun to i Danmark, der har.

 

Næste dag fik vi alle dukkerne at se, og begge Judiths dukker havde fået blåt bånd – den ene endda med 95 points, som giver mulighed for rosette.

Men da der var hård konkurrence i Heidelberg med de rigtig mange flotte dukker, gik rosetten til en anden dukke med et højere pointtal i denne kategori.

Den bedste klassiske dukke, som fik Millie-guldstatuetten, gik til norske Mette Guro Bagge.

Også andre norske og svenske dukkemagere fik fine præmier, så vi var stolte af at være skandinaver.


TILLYKKE Judith med den flotte titel Master of Dollmaking With Honors.