Dukkefestival i Bristol, England, september 2013


Af Lene Larsen, DAG Master of Dollmaking


FOTOS FØLGER

 

 

Sommeren er gået med at færdiggøre 2 dukker med alt hvad det indebærer, for som vi sagde sidst: vi rejste fra Kent, vi vender tilbage igen. Men denne gang var der kun en fra Danmark (mig) til at forsvare vores farver.


Datoen for afrejsen til Bristol stod for døren, kufferterne blev pakket, og dukkerne blev som altid færdige i sidste øjeblik og i håndkufferten med dem. 

Og så begyndte turen torsdag den 5. september, denne gang rejste min mand (Arne) med, vi mødtes med Majbrit Muzs og hendes mand Per Tranum i Kastrup lufthavn.


Majbrit skulle som sædvanlig være dommer, og Per er vores uundværlige rejseguide, det er ham der sørger for, at vi kommer det rigtige sted hen og med de rigtige tog.

Vi ankom til Bristol Hotel sidst på eftermiddagen efter en dejlig togrejse og blev godt installeret på vores værelser. Sikke en luksus!


Så var det tid til at få pakket ud og ligeledes at få dukkerne frem og kikket igennem, før de skulle afleveres til konkurrencen. Da det var gjort, ja så var det bare at vente til lørdag aften - og det er lang tid, når man er spændt på om hvordan det går.


Og som vi plejer, gik vi ud for at spise torsdag aften. Vi fandt en dejlig Thai restaurant og hyggede os et par timer, og derefter var det sengetid. Om fredagen skulle jeg på workshop, og Majbrit skulle i gang med at bedømme dukker samt afholde hendes undervisning. Per og Arne måtte så underholde sig selv.


Fredag aften var der spisning for alle deltagerne og derefter musik og dans med et band der spillede Abba musik, hvad de gjorde fantastisk godt, dansegulvet var fyldt til bristepunktet, og alle hyggede sig gevaldigt .


Og så nåede vi til lørdag. Nu var der heldigvis ikke så mange timer til, at spændingen ville blive udløst. Da Majbrit var blevet færdig med at bedømme dukker, gik vi alle fire en tur ud for at kikke på byen. Vi besøgte en bydel der hed Old City, det var rigtig spændende med en masse små gadeforretninger


Og så endelig nåede vi lørdag aften med Gallamiddag. Nu var tiden inde til, at spændingen ville blive udløst for alle os der havde dukker med. Der var mange flotte med i år, men det er der jo altid. Jeg ville være meget tilfreds, hvis mine dukker kunne opnå et blåt bånd, for jeg syntes virkelig det havde drillet ret meget i år.


Så da turen kom til kategorien Fashion Dolls - og min Smiling Bru kom frem på billedet, og jeg fik at vide, at den ikke alene havde fået blåt bånd, men også fået rosette for bedste dukke i kategorien Fashion Dolls, ja så var glæden stor.


Men den skulle blive endnu større, da det også viste sig, at den havde opnået en guldrosette (toppris for deltagere, som tidligere har vundet med showets bedste dukke).

Og min lille tyske Sweet William, ja han fik også et blåt bånd samt en rosette som bedste dukke i kategorien All Bisque, så jeg kan ikke andet end sige, at det var en rigtig pragtfuld tur.


Og næste år i Maj går turen til Thüringen i Tyskland.